Ljust och fräscht

Så här ser det ut på väggen bakom min rygg just i detta nu! Oftast sitter jag och arbetar vid köksbordet där ljuset flödar in från två stora fönster. Jag har fått upp nya tunna greiga gardiner och det blev verkligen ett lyft för hela köket. När vi flyttade in i lägenheten renoverade vi alla ytskick och skrapade ner de gamla tapeterna ända till betongstommen. Väggarna i tre rum är målade med vita neutrala 0500-N och än så länge har det inte kommit upp några tapeter fast det var tanken från början. Hur jag än försöker trivs jag bäst med en ljus, helst vit, bas.

På väggen bakom köksbordet sitter en lång knopplist där jag hänger upp allehanda ting utifrån årstid. Kransarna av eukalyptus skulle egentligen ha hängt i fönstren i vardagsrummet till jul men de kom inte längre än hit. Misteln i metall och det vikta pappersstjärnorna får hänga med ett tag till.

Korgväskan får vara kvar som en påminnelse att det trots allt kommer en vår och sommar igen! Det är svårt att tro det när det är snöslask ute som idag. Nu är det fredageftermiddag efter en synnerligen kort arbetsvecka! Trevlig helg!

4 Comments

 1. Så ljust och fint på din knoppbräda! Fina gardiner också! Det finns så många fina tapeter att välja på i underbara mönster och färginställningar. Men precis som du trivs jag bäst med enfärgade väggar, men har vågat mer än vitt! 🙂 Tycker också om fondvägg med tapet, vilket vi har i några rum. Inte så ”inne” just nu, men det struntar jag i och gubben min är mycket nöjd med det! 🙂
  Kram Gunilla

 2. Ja det mesta vi målat om har blivit ljust och enfärgat. Vitt, ljusgrått eller beige. Senast en mild grågrön ton på en vägg. Trivs med det och lättare att addera färg och uttryck med annat. Fint på din knoppbräda! Känslan blir ju grön och fräsch även om väggen är vit. Fina kransar och misteln. Mina knoppbrädor har också bytt till januarikänsla. Kul att skifta lite.
  Kram Annika

  • Karin

   Ja, visst är det bra med knoppbrädor som kan växla intryck. Det är det ultimata för mig som gillar lite lättare omväxling hemma. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.