Keramik kärlek

 

IMG_7283

Jag är svag för det vackra.
Hos Keramikerna på Södermalm i Stockholm tillverkas den mest underbara brukskeramiken. Vackra muggar, skålar och tallrikar i finstämda färger.

IMG_7289

Keramiker Anna Svensson tillverkar härligt eleganta muggar med tunn guldkant som jag redan inhandlade för flera år sedan och nu kompletterade jag med några espressomuggar som också fungerar som äggkoppar. Vackra klassiker. Roligt nog berättade Anna att just dessa säljs hos Svenskt Tenn och även hos Garbo Interiör på Östermalm. Jag skojade med henne och sa ” att jag var före”. Då frågade hon mig vad jag ser i kristallkulan nu! Roligt samtal hade vi!

IMG_7292

Kan verkligen rekommendera ett besök hos Keramikerna på Åsögatan 159 i sköna Sofo på Södermalm. I kvarteren runt omkring ligger mysiga små matbutiker, caféer och inredningsbutiker.

IMG_7286

IMG_7294

 

4 Comments

 1. Jag älskar annas vackra muggar. Har också några av dem på landet, fast inte de med guldkant utan med växtmotiv på. Köpte dem för en 5-6 år sedan. Nu blir jag sugen att gå dit igen. Färgerna på den översta bilden är ljuvliga och jag skulle verkligen kunna tänka mig en av skålarna (veckad kant) på bilden

  Hälsningar anncha

  • Karin

   Ja, visst är hennes keramik härlig! Jag blir alltid så förvånad att unikt handgjort är så prisvärt jämfört med det massproducerade som finns överallt. Jag är sugen på de 1700-tals inspirerade mattallrikarna!
   Karin

  • Karin

   Ja, gör det Malin! Ett härligt ställe! Vägg i vägg ligger en rolig inredningsbutik, Fat Cat, fullspäckad med massa härliga prylar! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.