Havets läckerheter på bordet

I lördags träffade vi vårt matlagningsgäng här hemma och temat var skaldjur. In i det sista, som i ett renoveringsprogram på tv, med nedräkning, möblerade vi om, bar ner kartonger i källaren, städade och till och med putsade lampan i hallen. Phu! Har man fisknät och glaskulor som flöten i gömmorna då har man en hel del prylar. Nu fick de komma fram till dukningen tillsammans med mammas fisktallrikar från Rörstrand. Jag älskar att duka bordet. Tar fram det jag har tänkt mig och ställer det i en hög för att se om det passar ihop.

De gröna detaljera till tallrikarna blev ljuslykta och glaskaraff från Reijmyre. Fiskbesticken designades av Gunnar Cyrén för Nobelservisen. Nästan kitschiga i all sin guldglas och med grönt fisköga men jag har alltid gillat dem. Det är roligt att ta ut svängarna, det blir alltid ett samtalsämne. Hummergafflarna är klassiker från 60-talet och Gense. Snäckskalen har jag haft evigheter och de fick tjänstgöra som brödassietter.

Och så skaldjuren på bädd av is. Finns det något godare än havskräftor?

4 Comments

  1. Fantastisk dukning! Det är roligt när man har den lusten. Fisknät var ju så fint! Sist vi hade middag hade jag säckväv på bordet och torkade svampar, nypon och lite höstigt.
    Tyckte det passade till en höstgryta i stugan och det blir något att prata om. Ja snart advent en härlig tid. Fin ljusstake i tidigare inlägg.
    Kram Annika

    • Karin

      Tack! Vad härligt det låter med höstgryta och den dukningen! Tänk vad mycket det finns att ta till förutom snittblommor och annat som är köpt. Roligt att du tittar in Annika 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.