Ett hörn med känsla av jul

Mormors gamla sminkbord har jag svårt att göra mig av med. Det passar inte någon stans för varken lägenheten eller lilla huset bjuder på utrymmen i övermått. Nu står det i alla fall här mot en vägg och bjuder på ett jularrangemang. Jag brukar spara gamla julnummer av tidningen Lantliv och nu ligger de i en korg redo för att bläddras i. Jag tycker så mycket om bildspråket i den tidningen och även layouten är lugn och vilsam för ögat. Jag är nog ganska inspirerad av några av fotograferna där.

Visst är misteln i metall fin? Mistel är Västmanlands landskapsblomma och den växer som runda bollar högt uppe i andra träd. Den är vanlig runt Västerås men fridlyst och markägare måste till och med ha tillstånd att fälla träd som innehåller mycket mistel.

3 Comments

  • Karin

   Tack snälla du och önskar dig också ett fint 2021! Vi får verkligen hoppas att det kommer en ljusare tid nu. Väggljusstakarna ja, de är också från min mormor. Väldigt mycket från mormor är i tenn som måste ha varit metallen på modet på 30- och 40-talen. De har väl inte riktigt heller funnit sin plats här på väggen men snart väntar en stor flytt av möbler hit och dit. Kram

 1. Tycker också om Lantliv och även jag inspireras av både bilderna i tidningen, de goda recepten och alla mysiga reportage!
  Några av de gamla julkulor som du har, har även jag!
  God fortsättning!
  Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.