Det vi alltid letar efter här hemma

Det finns några saker som vi alltid irriterat letar efter här hemma. Tumstocken (både maken och jag), blomstersekatören (jag) och glasögon av olika sorter (maken). Om tumstocken är borta, vilket den nästan alltid är på grund av ständigt renoverande, blir det nästan kris.

En bidragande orsak till tumstocksförsvinnandet är kanske att jag använder dem i mitt arbete och att de försvinner ner i arbetsväskan då och då. Konstigt nog är den oftast borta på jobbet också men som tur är har jag en tumsstocksgenerös kollega.

Nu har jag klargjort här hemma att tumstock och blomstersekatör alltid skall finnas på fatet av kolmårdsmarmor och diverse olika glasögon i det gamla litermåttet. Får se hur länge vi kan hålla oss till den ordningen. Vad försvinner hemma hos er?

8 Comments

 1. Så roligt att det första jag ser på din blogg är den fina blomkrukan. hade just en sådan för många, många år sedan. Vi hade då katt i familjen, som för övrigt blev 19 år, katten var stor och smidig men en dag åker krukan i golvet. Suck och stön. Jag återkommer.

  • Karin

   Välkommen in hit och tack för att du lämnar några rader. Ja, krukan kommer från min mamma eller kanske till och med min mormor. Färgen är så vacker så här på våren. Trevlig helg!

 2. Något jag ofta letar efter är också verktygsrelaterat en liten hammare t.ex, småspik, en bra tång. Har gått så långt att jag skaffat en egen verktygslåda. Nästa steg blir lås på den 🙂 Lypsyl letar jag också förstås. Ångrar att jag sa att vi inte haft problem med rådjur hittills dvs sen 2009. Förra helgen var två krukor penseér toppade… Har beställt Tricogarden.. kommer ju snart duka upp ett smörgåsbord för de. La nät över luktärterna när vi åkte hem.
  Trevlig Valborg!

  • Karin

   Precis, jag kallar det också smörgåsbord ute i trädgården men förhoppningsvis tar de rackarna inte allt. Luktärtorna var de på direkt förra året så de hade jag grönt kompostgaller runt (bara en odlingslåda). Dahliorna däremot var de inte intresserade av. Rosorna plockade de blommorna av ett par gånger och även någon gren från den nyplanterade flädern Black Lace nöps av även om den skulle vara säker. Jag kör också Trico Garden men vet inte om det alltid hjälper. Påskliljorna lämnar de i alla fall. Allium skulle vara säkert men där har de nypt av de första bladen, får se om själva blomman kommer. Morr… Egen verkygslåda 😉 ja, jag har egna tumstockar!!!

 3. Haha, jag tycker typ allt försvinner för mig. Andreas har sina platser för sina saker medan jag droppar dem här och där.

  Jag reagerar på att du säger tumstocken, alltså en tumstock på två personer! Hade vi aldrig klarat. Vi har många. Jag har alltid en i arbetsbyxorna och en pytteliten metertumstock i handväskan. Man vet aldrig vad man kan behöva mäta. 🙂

  Kram Lena

  • Karin

   Ha ha, vi har massor av tumstockar också! Har alltid också en i handväskan och en i jobbväskan. Kram

 4. Camilla Raihle

  Tumstock och sekatör måste alltid finnas inom någon meters håll. Har till och med en tumstock i ”viktiglådan” i köket, förutom i verktygslådan. Sekatörer finns både i köket och i förrådet. De som börjar ha gjort sitt, får ligga ute på flera platser i trädgården (fasta platser), så att man alltid hittar en snabbt om någon gren eller blomma behöver klippas i förbifarten. Var sak på sin plats underlättar vardagen, även om det kan verka tråkigt…

  • Karin

   Helt rätt, inom en meters avstånd. Vi har också flera tumstockar, jag har en i jobbväskan, flera på jobbet, en i verktygslådan i köket och några ute i diverse bodar. Meeeen, så är den som är närmast alltid borta ändå. Smart att lägga gamla sekatörer ute i trädgården!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.