småtjejjerna

Utan att jag egentligen vet hur det gick till
har två små söta islandshästfröknar flyttat in i vårt stall.

småflickornaPila

Pila från Solum

Tidigt i höstas kom Pila som skulle vara här för att  bli riden och vidareutbildad. Tidigare i sitt unga fyraåriga liv har hon varit ganska tjock och uppdraget  är att hon inte får bli det igen. Ni som har islandshäst vet att det är lättare sagt än gjort.

Pila är en ekorrpigg och kavat liten fröken med bestämda åsikter. Hon är dock ganska obekymrad om det mesta vilket gör att hon är ganska lättövertalad. Hon njuter av att bli ompysslad och kommer alltid springande i den mest fantastiska traven man kan tänka sig. Pila är klockren 5-gångare med fina rörelser.

Det har varit en tung höst och saknaden efter Erill är forfarande stor. Jag kan trots allt känna någon slags glädje när hon kommer springande mot mig i hagen.

småflickornaRimmatölt

Rimma från Solum

Rimma kom till oss för ett par tre veckor sedan som sällskap åt Pila. Vi har sedan tidigare enbart valacker som går i en harmonisk flock och som jag inte har velat splittra.

Rimma skall motioneras och ridas och helst gå ner i vikt. Ja, som sagt, lättare sagt än gjort.

Rimma har en något mer komplex personlighet än Pila. Rimma funderar en hel del över världen omkring henne och måste noga titta på allt och fundera ut vad det är. Hon är, som Elisabeth säger, ”lite om sig och kring sig”. I grund och botten är hon nog lite lat och tittar noga på allt så hon inte behöver springa iväg i onödan. Dessutom är hon smart och försöker säkert komma ifrån arbetet genom diverse små skutt och avledningsmanövrar. Som ryttare gäller det då att vara ännu smartare och konsekvent.

Rimma har riktigt fin stam och hennes pappa är den kända f d världsmästaren i tölt Hvinur frá Holtsmúla 1, morfar är avelslegenden Ófeigur frá Flugumýri. Rimma har fantastiska gångarter, t o m skritten är riktigt bra. Den här hästen kan bli något stort.

småflickornaRimmatöltmotpaddock

Det är ett stort förtroende vi har fått att få ha dessa fina flickor hos oss.
Ansvaret känns ännu större.
småflickornagalopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.