SM Islandshäst 2016

Förra helgen reds finaler i Islandshäst SM 2016 i Norrköping. Jag var där och tittade på alla fina ekipage tillsammans med min vän Lisa. För några år sedan, 2011, var Elisabeth med på SM så jag kan känna en viss nostalgi att inte vara där längre som hästägare och stolt mamma till ett av de 150 svenska bästa ekipagen i Sverige. Att ha hästägarband runt handleden och gå runt i stallarna. Sola sig lite i glansen av skinande hästar, nyputsade ridstövlar och ja, svällande plånböcker som måste  bli tjockare och tjockare för att få vara med där.  Men… jag känner en ännu större lättnad att inte var med just där. Prestationskraven, att lyckas, att marginalerna måste vara på rätt sida, att inget skall gå fel just den där dagen, alla träningar, alla kostnader, alla brustna förhoppningar… Nä, skönt tror jag att både Elisabeth och jag tycker. Här kommer mina favoriter från de finalritterna som jag såg på söndagen.

IMG_4795 (1)

 

Erlingur Erlingsson och Hérjolfur frá Ragnheldarstödum Svensk Mästare 2016 i T1, tölt.

 

IMG_4878

Eyjolfur Porsteinsson och Háfeti frá Ulfstödum 2:a T1, tölt.

IMG_4627

Unn Kroghen Adalsteinsson och Hrafndynur frá Hàkoti, 2:a i V1, fyrgång. Trav ovan och ökad tölt nedan.

IMG_4975

IMG_5038Klara Nydahl, 11 år, från min hemmaklubb Sleipnir, som rider vackra förstaklasshingsten Bikar frá Holum. Grön rosett och 5:a i Junior V5, fyrgång. Tölt ovan och galopp nedan. Jag är lite förtjust i den där långa manen som täcker hela sidan på ekipaget.

IMG_5095

IMG_5140Min vän Katarinas dotter Charlotta Rydin och förstaklasshingsten Rodi frá Gardi som placerade sig som 2:a och 3:a i T1 och V2, tölt och fyrgång på sitt första SM tillsammans.

Härlig dag med vackra hästar, fint väder, trevligt sällskap och många glada pratstunder med gamla bekanta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.