Hästtjejer i stallet

IMG_6067

Det är ganska lugnt i stallet nu för tiden. Jag har bara min ridhäst kvar och ytterligare en islandshäst till bor här på gården. Men när Elisabeth kommer hem blir det genast mera fart och fläkt i stallet. Jag står och tjuvlyssnar utanför stalldörren innan jag går in och frågar om jag får fota. Åh, vad jag minns den där tiden med glada flickröster och obekymrat hästpladder som liksom aldrig tar slut. Hästtjejers engagemang och intresse är något alldeles speciellt. Den totala hängivenheten och de obegripligt många timmarna som spenderas i stallet. Fick en liten flashback häromdagen när Elisabeth och Cassandra skulle ut och rida.

IMG_6064

Koncentrerat arbete när hästarna görs i ordning. Rörelser som liksom går automatiskt. Borsta, kratsa hovar, sadla, tränsa, på med hjälm, handskar, greppa spöt på väg ut genom stalldörren, kolla sadelgjorden, upp och sedan iväg. Och sedan det där pladdret som liksom aldrig tar slut. Underbara hästar och tjejer!

IMG_6060

IMG_6074
Hästarna heter Borgfjord, skäcken, som tävlade på islandshäst SM i somras, och Vidir. Cassandra är lycklig ägare till båda.

IMG_6075 (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.