Hästpyssel

IMG_2763

Här står Asi och halvsover på stallgången. Han står stilla utan att vara uppbunden. Öronen är i neutralläge, dvs uppmärksamheten är inte riktad åt något speciellt håll, och benen står uppställda lite hur som helst. Underläppen hänger avslappnad ner. Han njuter när jag ganska hårdhänt drar av vinterpälsen med en metallskrapa. Stora vita tussar av päls singlar ner på stallgolvet. Så här håller vi på några veckor. Det är ett riktigt vårtecknen det!

IMG_2796

När jag inte rider arbetar vi ibland så här på ridbanan. Han får jogga över några små hinder, cavaletti, som står på rad. Lyckades inte få en bra bild på det. Samspelet mellan mig och hästen är roligt och fascinerande. Med rösten och med mina händer ger jag små tecken och han stannar, ökar tempot, byter gångart och vänder på kommando. När det fungerar är hela hans uppmärksamhet riktad på mig och han väntar lydigt på nästa signal.

IMG_2804

När jag står framför honom tittar han intensivt på mig och väntar på nästa signal, att få röra sig framåt.

IMG_2798

6 Comments

 1. Nu har jag läst ikapp lite här igen. Höll på att tappa bort dig. Mindes inte exakt vad namnet var så det var tur att du lämnat en kommentar hos mig.

  Vad coolt att du kan styra honom bara så där. Vilken kontakt! Och jag är riktigt imponerad över att du lyckades klä om fåtöljerna så fint. De ser ju nya ut.

  Spännande med nytt jobb också! Lycka till!

  Kram Lena

  • Karin

   Ja, tack Annelie! Min EPA-traktor används mest i skogen 😉 förut hade vi femväxlade sportmodeller men jag tröttnade på tävlingshetsen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.