Jordad

IMG_2006

Mina tankar inför det nya året går mot ett liv än mer i samklang med naturen och vårt liv på jorden. Att försöka konsumera mindre och med mer tanke på miljön och världen vi lever i. Kanske äta mer ekologisk, mindre kött och mer grönsaker (inte så svårt). Konsumera färre prylar och klädesplagg (inte svårt). Försöka köpa odlade blommor mindre ofta (svårt, fast egentligen inte), köra mindre bil (jättesvårt) och resa mer sällan (svårt). Vad gäller bil väntar jag på att utvecklingen av elbil skall ta ett rejält kliv framåt med både tekniken och utbyggnad av laddningsstationer. Prislappen är för hög på fungerande elbilar idag men jag är igen expert på det här området.

 

Inom design och formgivning ser vi att trä (obehandlade nordiska träslag), vegetabiliskt garvat läder och genuint hantverk såsom keramik är på frammarsch. Blommor, trädgård och i förlängningen natur och skog är områden som får fler anhängare. Trä, läder, blommor, lera. Allt ursprunget ur jorden med minimal bearbetning. Enklast och mest naturligt är att vara ute i naturen, plocka blommor och svamp. Jag kommer oftast tillbaka till det. Vackert och naturligt.

IMG_2016 (1)

Vi gjorde underlägg av en björkstam som min bror hade med sig på annandagen. Den kombinerade kniven/skeden kommer från Naturkompaniet och näverasken är ett loppisfynd för en tia. Keramikmuggen är drejad av Milla Keramik i hennes källare utanför Örebro.

6 Comments

 1. Mitt engagemang går helt klart åt samma håll. Jag kommer definitivt att styra om till mer vegetarisk kost. Jag har sedan ett tag tillbaka dragit ner på shoppingen rejält. Och jag har mer eller mindre alltid hellre satsat på kvalitet än kvantitet när det gäller inköp. Och det gläder mig att jag ser att fler och fler tänker mer miljövänligt.

  Kram Lena

 2. Karin

  Vi är lika där då! Håll utkik här, snart kommer ett egenhändigt komponerat recept på vegetarisk bolognese som hel familjen gillar! Kan ju bara fotografera när det är ljust på helgen så nästa vecka kanske! Kram

 3. Samma ambitioner här… Och jättekul om du delar med dig av vegetariska recept, jag behöver verkligen utvecklas på det området. Trots att jag ska shoppa mindre och mindre köpte jag nu ”mera vego”-böckerna på Adlibris, de hade ett bra erbjudande nu. Jag bedömer dock att jag kommer att använda dem mycket, lånade en på bibblan förr och den verkar bra.

 4. Jag tänker själv på att köpa saker som är härproducerat i allt högre omfattning och på att inte köpa saker som jag tröttnar på. Jag tror att medvetenheten är bra – att man tänker efter före konsumtion

  • Karin

   Precis och jag är ganska långsam till beslut som tur är och när jag funderat ett tag har längtan efter just den prylen gått över! På så sätt är det bra att trenderna växlar snabbt, jag hinner liksom inte med 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.