Att hälsa på i Braunschweig, Tyskland

Äntligen efter pandemin kom vi ner till Tyskland för att hälsa på Elisabeth som bor i Braunschweig i nordöstra Tyskland. Där och i städerna runt omkring håller Volkswagen till med huvudkontor och biltillverkning. Volkswagen genomför en enorm satsning på elbilar och hon arbetar med uppbyggnad av batterifabriker.

Första dagen tog vi en tur in till stadens centrum som är en typisk tyskt stad med torg och korsvirkeshus. Närmare 30 grader varmt och det tog inte lång tid innan det blev en första paus för glass och kaffe. För mig blev det en dubbel espresso med vaniljglass i kaffeglaset. Rekommenderas, riktigt god fusion av starkt kaffe och gräddig kall glass.

Far och dotter. Långa, egensinniga, civilingenjörer och med stark integritet.

Det är alltid en märklig känsla att hälsa på något av barnen utomlands med roller som då är utbytta. Plötsligt är det kidsen som tar befälet med bilkörning, beställningar och frågor i butiker. Jag hittade ett par fina fåtöljer till växthuset och frågan är om de går in i bilen för att ta med hem till Sverige.

Det blev också ett besök på klassisk biergarten Löwengarten med kulörta lyktor, självservering och enkla trädgårdsmöbler. Tack och lov var det riktiga trädgårdsstolar här, jag är inte så förtjust i långa bänkar utan ryggstöd. Har lite svårt att förstå den trenden som jag ser i trädgårdar idag, så obekvämt. Till den klassiska ölen blev det varm nybakad kringla, en Pretzel. Auf Wiedersehen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.