Två dukade bord till Påsk och ett för Valborgsfirande

Så här såg det dukade bordet ut Påsken 2017. Grön skål och assietter från Gefle, loppisfyndade vitvinsglas som jag använder ofta och blåsippor i rad på bordet. De vita tallrikarna som knappt syns på bilden är Rörstrands klassiska Diné som vi har haft som vardagsporslin i alla år men som tyvärr inte tillverkas längre. Det är samma serie som klassiska Blå Blom men utan de blå blommorna. Påsken låg sent, i mitten av april, precis som i år. Det var egentligen en ganska sorglig påskhelg, min vita häst Asi var såld och hämtades av nya ägaren på påskdagen. Det var speciellt eftersom en härlig tid med egna hästar var över och vår sista häst lämnade oss.

Det här är påskdukningen 2015 med mattallrikar ur Nobelserien från Rörstrand och loppisfyndade vattenglas. Fiskbestick designade av Gunnar Cyrén för Nobelfesten. Vasen Äng är fortfarande rolig att arrangera blommor i. På bordet ägg och långa rankor från vintergröna. Om jag minns rätt var båda barnen hemma och det har varit ovanligt de senaste åren i och med att båda har bott utomlands periodvis.

Till Valborgshelgen 2017 hade vitsipporna slagit ut och våra härliga vänner fick sätta sig ner vid ett bord dukat i rosa toner. Linneservetterna kommer från HM home och häromdagen kompletterade jag med ytterligare ett par stycken. Nobeltallrikarna igen och silverbestick Rosenholm. De fick jag som födelsedagspresent från det jag var tonåring och många år därefter och det var väl inte direkt den roligaste presenten i den åldern men väldigt uppskattade nu. Till valborgsmiddagen minns jag inte vad vi åt men jag gissar på något grillat. En sallad med rosa blancherade rädisor, sparris, haricots verts och pinjenötter matchade servetterna.

En av fördelarna med att ha en blogg är att minnena blir välsorterade och det är givande att gå tillbaka och se hur livet såg ut vid en viss tidpunkt. Tipstack till Weronica, Living by W, som visade några påskdukningar här.

5 Comments

  1. Så fina dukningar! Halm känns så påskigt! De rosa linneservetterna med vitsippor och matchande rädisor. Wow så snyggt! Påsken är en favorithelg! Kravlös och våren på intåg. Verkar som vi får fira med båda sönerna i år. Extra bonus.
    Kram Annika

    • Karin

      Tack Annika! Jag tycker också att påsken är en så härlig högtid. Tror även att mina nu vuxna barn firar påsk med oss i år. Mysigt! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.