Middagsdukning för fyra och en god kycklingrätt

Jag har verkligen längtat till att duka middagsbordet för härliga höstmiddagar med vänner. Det blev till och med en mitt-i-veckan-bjudning för några dagar sedan och då var bordet fyllt av dahlior, både torkade och nyplockade. Nu börjar det bli mörkt på kvällarna och så mysigt då med levande ljus som glittrar i kristallglasen. Ljusstakarna från Orrefors heter förresten opassande nog Corona. Nu börjar jag uppskatta tung kristall igen och hel matservis. Är så glad för Nobelservisen som vi började samla på när vi gifte oss.

Måste också tipsa om den här goda kycklingrätten som jag bjöd på. Spetskål är så fräscht, inhandlade mina på Bondens marknad som finns på torget i vår lilla stad några lördagar nu i september. Så otroligt fina grönsaker där. Ekologiska vinet Chianti Gratena passade utmärkt till. Bon appétit!

2 Comments

  1. Vilken fin dukning. Dukar ofta själv med många små vaser istället för en stor bukett. Det blir så trevligt när man kan se varandra över bordet. Ikväll blev det kyckling, pakchoi och vitkåls wok med soya, citron, chili, vitlök och sesamfrön. I all sin enkelhet väldigt gott. Spetskål och vitkål är så gott i mat. Hoppas att du får en fortsatt trevlig vecka.

    • Karin

      Tack! Önskar dig en fin helg! Ja, precis, låga buketter eller små blommor och låga ljus är fint på bordet. Just nu var det de här dahliorna som blommade mest generöst så jag tog med mig några till lägenheten. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.