Vita blommor i sommarnatten

Vilka kvällar, jag smet ut sent och tog några bilder. När vi tog över huset bestod tomten i princip bara av en gräsmatta och några formklippta träd. Säljarens pappa var frisör och hade tydligen klippt träd och buskar med sax, vi har en mycket vackert formad tall på baksidan!

Här är fortfarande vildvuxet men jag har planterat några buskar, perenner och rosor och har hittills fört en ojämn kamp mot rådjur och harar men just för tillfället är ställningen 1-0 till mig, så länge det nu varar. I den lilla rabatten runt ett stenparti finns ståtliga allium Mont Everest, ljuvlig vit stjärnakleja och höstsilverax Brunette med sina mörka flikiga blad. Jag skall utöka rabatten och sätta en kant av gatsten runt omkring, just nu ser det lite ovårdat ut.

Mot carporten har jag planterat vita klematisen Paul Farges som snabbt kastar ut långa utlöpare som strävar uppåt och på andra sidan har honungsrosen Lykkefund redan nått takhöjd. Jag väntar med spänning på att den skall blomma och har inte ännu inte vågat ta bort gallret som skydd för rådjuren.

2 Comments

  1. Vita blommor är så fint på kvällen. Jag har t o m omvärderat Ölandstok men den med vita blommor. Blommar faktiskt juni-oktober och kräver inget. Ångrar att jag gjorde mig av med vårt solur när jag ser dina bilder. Tyckte inte det hade någon bra plats hemma i trädgården men det var ju långt innan vi hade stugan…
    Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.