Vårvinterljus och fredagsblommor

Mina vänner brukar tycka att vi har det tomt på väggarna. I ärlighetens namn är jag inte så förtjust i traditionella tavlor, två inköpta målningar pryder våra väggar och i de båda fallen har det verkligen varit någon slags attraktion direkt i ateljén hos konstnären.

En tavla som jag minns ända från min farfars lägenhet är vinterlandskapet i vårvinterljus. Helt utan monetärt värde men kanske trots allt ett affektionsvärde för mig vilket gjorde att jag inte kunde förmå mig att lämna bort den när mamma flyttade. Jag tog bort den tunga ålderdomliga ramen och så plötslig kom motivet närmare. Ofta tycker jag att målningar gör sig bäst helt utan ram eller bara med en riktigt diskret ram.

Och så favoritblomman craspedia, solbollar, tillsammans med eukalyptus som utgör fredagsbuketten idag. De här gula älsklingarna är torkade från i somras så det är verkligen en användbar blomma! En halvflaska bubbel ligger på kylning, kanske blir det ett glas i solnedgången, vädret är fantastiskt. Trevlig fredagskväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.