Tulpanfrossa och ett blomstertips

IMG_2316

Förra veckan bjöd på en härlig lunchutflykt till Rosendals Slottsträdgård. Kan åka dit hur ofta som helst för att strosa runt i de varma och fuktiga växthusen och njuta av blommor. Hade trevligt sällskap av Lena och det blev mycket prat, foto och skratt. Vi började med att äta vegetariskt lunchbuffe som verkligen var jättegod, sedan plockade vi tulpaner och avslutade med kaffe i caféet igen. En härligt lyxig eftermiddag så där mitt i veckan.

IMG_2319

Min bukett som bestod av sorterna Air, Laptop och Flashpoint i rosalila toner på det rustika träbordet i caféet.

IMG_2308 (1)

Under helgen fyllde jag år då fick jag en present av mamma i form av en egenplockad bukett just från Ulriksdal. Så, lucky me, det blir snart ett besök igen och då med mamma. Förra årets plockade jag den här buketten.

IMG_2314

Huset är nu fyllt av flera vackra blomsterbuketter. Jag vårdar dem ömt, doftar, njuter. Har stängt av värmen i ett sovrum som inte används och stängt dörren, öppnar fönstret på vid gavel en stund innan jag låter blommorna tillbringa natten där. Det ser lovande ut, buketterna är lika fina nu efter flera dagar. I morse doftade det som i ett växthus när jag klev in där. Ett enkelt tips som dessutom sparar energi och är snällt mot miljön.

IMG_2324

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.