Tulpanens dag och behovet av snittblommor?

Åh vilka buketter jag kunde plocka när vi bodde på gården. Syrener och spirea växte runt huset och okända gula blommor i klasar på träden runt ridbanan. Egentligen hade vi ingen trädgård att tala om, för mig var det hästhagarna som stod för blomsterprakten. På trappen odlade jag tulpaner i hink. De trivdes så bra i stallet under de kalla månaderna. Idag är det Tulpanens dag men det blir inga inköp för mig. Jag bestämde mig ju tidigt i höstas att inte köpa snittblommor under vintern utan jag försöker hålla mig till det som finns ute i naturen. Inget beslut som kommer att påverka miljön i det stora hela men mer en viljeinriktning att minska onödig konsumtion.

Just nu pågår en ganska stor debatt i olika sociala medier just om konsumtionen av snittblommor och behovet av det. Är det bättre för miljön med importerade blommor jämfört med blommor odlade i växthus i Sverige? Det är alltid svårt att veta vad som är bäst för miljön. Kanske kan denna sammanställning från Totalförsvarets Forskningsinstitut, FOI,  ge en vägledning om utsläpp från hushållen.

4 Comments

  1. Tänkvärda inlägg. Jag har en hel del torkade växter, pinnar och kottar, men idag unnade jag mig faktiskt en bukett tulpaner.

    Kollade på länken. Tyvärr är jag så dåligt påläst så jag fattade inte. Tur och retur till jobbet för mig motsvarar 0,002 ton tydligen. Det säger mig ingenting, tyvärr. Men jag är nyfiken att lära mig mera.

    Kram Lena

    • Karin

      Ha ha, jag förstod inte heller riktigt hur det hängde ihop men fick viss vägledning. Konstaterade att enklast och bäst är att försöka konsumera så lite som möjligt och alltid äta upp all mat i kylskåpet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.