Tack – fredag igen och tankar om dahlior!

Dahlior, vass och spjutbräken.

Pju, vilken vecka, tack och lov är det fredag! Jobbet ligger på och så är det inte så lätt att ha blivit mamma till sin mamma. Det är en ny situation för mig som jag både praktiskt försöker klara av och även mentalt förhålla mig till. Livet.

Inför förra helgen trodde jag att den här var sista dahliabuketten men det blev en till! Nu väntas frostnätter och jag har plockat av alla blommor. Mina tacksamma färgsprakande dahlior har blommat oavbrutet sedan midsommar och ända fram till nu. Vilka underbara höstbuketter det har blivit. Färgerna som egentligen inte har varit i min smak har verkligen överbevisat mig så här på höstkanten.

Till nästa år vill jag komplettera med dahlior i mildare nyanser och jag har skrivit en lista:
Labyrint – stor aprikosrosa, Café au lait – stor ljusbeige, Wizard of Oz, – rosa, Small World – liten vit boll, Snow Flake – vit (var medryttare för länge sedan på en kritvit drömhäst med samma namn), Pink Pearl – vitrosa boll, Karma Gold – aprikosrosa (det namnet går ju inte att motstå),  Sweet Nathalie – ljust crémefärgad, Hollyhill Orange Ice – blekt vitorange. Som jag har sett hittills är att dahlior visar sig vara lite som livet är i sig självt.  Man har förväntningar och tror att det blir på ett visst sätt men så blir det helt annorlunda men fint och bra ändå… Färgpaletten ändrar färg men det blir vackert trots allt. Trevlig helg!

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.