Självplock av blomster och bakverk

IMG_0997

Helgen bjöd på många glada skratt och vi besökte flera av mina stockholmsfavoriter. Slottsträdgården Ulriksdal är i en klass för sig och står högt upp på min lista. Titta bara på den här kransen med bland annat hortensia, eukalyptus och spansk mossa. En strut med spansk mossa, de långa silverfärgade trådarna, fick följa med hem tillsammans med fler tulpanlökar till halva priset.

IMG_0996

IMG_0998

IMG_0962

Ett tips är Vinterkväll på Slottsträdgården torsdagen 16/11 kl 18-20 med bubbel, tilltugg, julpyntade växthus och inspirerande miljöer med levande ljus och blommor. Vore det inte för middag med mina kollegor hade jag självklart åkt dit.

IMG_0989

Älskar att vandra runt i de ljusa växthusen, känna dofterna och njuta av alla blommor och gröna växter. Nu var växthusen fyllda av tusentals amaryllislökar, många ovanliga sorter som inte finns på andra ställen. Måste stålsätta mig, det är lätt att stoppa ner både det ena och andra i korgen. Det blev inga bilder i de växthusen för jag fick inte till ljuset i bilderna.

IMG_0976

IMG_0977

IMG_0985

Och så valde vi med omsorg från den enorma kakbuffen och drack gott kaffe till. På vardagarna är utbudet av sötsaker mindre och vegetarisk lunchbuffe serveras istället. Det bästa av två världar, både självplock av blomster och bakverk. På snart återseende!

IMG_0974

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.