Rabarber och kaprifol

IMG_5397

I juni är det tid för rabarber som jag tycker så mycket om. Ungefär samtidigt blommar den vilda kaprifolen i hästhagen intill. Dessutom har båda exakt samma färgställning som går i ljust rosa och friskt klargrönt.

 

Rabarbersaft är lätt att göra, smakar underbart och den där ljusrosa färgen är svår att motstå. Enkelt recept finns här. Senast jag gjorde saften halverade jag mängden med vatten och hällde lite stark rabarbersaft i botten på glasen och fyllde upp med prosecco. Mmmm…. jättegott. Tog några små rabarberblad som ändå aldrig blir stora och dekorerade med.

IMG_5615 IMG_5402 IMG_5613

Rabarberblad är perfekta att ha med som stomme i blombuketter. Själkarna är vackert rosa och gör sig fint i en vas av klarglas. Kaprifolen är vild och vacker. De tunna stammarna är egensinnigt och starkt tvinnande runt varandra och är omöjliga att separera från varandra. Lika bra att knipsa av en rejäl bunt på en gång. De tvinnade grenarna blir en fin dekoration i buketten. Ibland, eller rättare sagt alltid, bestämmer naturen och får sista ordet som vanligt. Gott så.

IMG_5617 IMG_5611

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *