Nya utflyktsmål, solrosor och danskt hygge.

Skillinge Diversehandel

Förutom bad med härliga 22 grader i havet vid Mossbystrand gick utflykten ena dagen mot Helsingborg och Råå eftersom såld häst skulle besökas och andra dagen mot Österlen. Pastafabriken stod på listan över besöksmål och antalet bilar i vägkorsningen långt ute i ingenstans var obegripligt stort. Dofterna inne i butiken och restaurangen var underbart lockande men en timmes kö för lunch gjorde att vi åkte vidare till White Guide rekommenderade Drömbageriet. Lite förvånade upptäcker vi cafét där skylten ligger på marken. Vi skrattar och kommer att tänka på gamla filmen ”Drömkåken”. Därefter åker vi vidare och intar en tidig middag på Buhres Fisk i hamnen i Kivik. Fisksoppan är ett säkert kort!

Ullahills Magasin

Skillinge Diversehandel var också en ny bekantskap med ett snyggt urval av kläder och diverse annat. Lite i samma stil är prisvärda Ullahills Magasin på sydkusten. Gamla fiskelägret Råå söder om Helsingborg gjorde oss inte besvikna, en verklig liten pärla med vackra hus utmed kullerstensbeklädda gator. Överraskande supergod lunch på imponerande Veras Deli och café. Ett riktigt bra tips på Råå.

Butiker, caféer och loppisar i all ära men det var ändå en åker med självplock av solrosor som fick mitt hjärta att klappa som mest. Har aldrig sett så många olika sorters solrosor och de mörkt orangeröda var magiskt vackra. Vi plockade hela bilen full för en liten peng. Sänder en tacksamhetens tanke till den okände lantbrukaren som genom sitt extra arbete bidrar med så mycket glädje och skönhet. Tack!

En dag åkte vi traditionsenligt över bron till Köpenhamn. Varje gång lovar vi oss själva att besöka nya platser i den dejliga huvudstaden. Vi började med lunch bestående av smörrebröd på klassiska Ida Davidsen. Svårt att välja bland alla härligheter och gott var det. Tack för tipset från min vän K. I kvarteren runt omkring finns härliga butiker med vintage och antikviteter och alltid dessa vackra husfasader som jag blickar upp mot. Därefter en promenad i vackra parken Kongens Have där Orangeriet är perfekt för en kopp kaffe eller glass. Förvånande nog är det relativt enkelt att köra bil och parkera i Köpenhamn. Vi tog oss till stadsdelen Christianshavn som egentligen är en ö med trånga kanaler kantade av båtar med mysiga caféer. Här finns märkligt nog både de mest exklusiva bostadskvarteren och ökända fristaden Christiania vilken vi promenerade igenom. Hm…intressant med fotoförbud på huvudgatan. Christiania kan jag vara utan men Köpenhamn är så mycket mer än Ströget och Nyhavn.

9 Comments

 1. Sköna dagar, mysiga platser och god mat!
  Älskar Råå – en mycket trevlig ort med hamnen , husen och kullerstensgatorna.
  Ja, Köpenhamn har mycket att erbjuda – du fick mig just att längta dit!
  Underbara solrosor!
  Kram Gunilla

 2. Så vackra solrosor och ja alla bilderna förresten. Underbara sammetskappor på Skillinge diversehandel har jag sett. Ja Skåne är Skåne och i Köpenhamn finns också alltid guldkorn. Åker gärna dit.
  Kram Annika

  • Karin

   Tack för fina ord om min bilder! Tror vi tycker om lite samma saker 🙂 Skåne är lite älskvärt för mig och det är inte klokt men både min man och jag åker dit i helgen nu igen 🙂
   Kram

 3. Lisa

  Så mysigt!
  Jag var i Helsingborg för några år sedan och bodde ett par nätter på Råå. Håller med dig om att det är ett trevligt ställe.
  Kram

  • Karin

   Råå var en helt ny bekantskap och det var sååå mysigt. Är faktiskt lite avundsjuk på alla som bor så härligt och precis intill havet. Fast du Lisa har det inte dumt du heller 🙂 🙂 Kram

 4. Pernilla

  Var det i Fågeltofta ni plockade solrosorna? Hade tänkt åka dit imorgon nämligen, men om du hittat ett annat ställe hade det ju varit kul att testa det 😀🌻

  • Karin

   Hej! Det kan nog stämma, vi var på väg från Kivik till Skurup. I en hörna av en åker precis vid vägen så att säga 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.