Nejlika / dianthus

IMG_1934

Igår kväll var vi bjudna på middag och då fick värdinnan den här buketten. Nejlikor och guldfärgade ax. Jag älskar att pyssla med blommor, arrangera buketter och binda kransar. Komponera form och färg och binda med vackra band och snören. Gärna enkelt och anpassat till mottagarens stil och smak. Helst vill jag använda det som finns i naturen men urvalet är begränsat den här tiden på året. I år skall jag fortsätta och utmana mig själv till fler vackra buketter och kransar till den som bjuder mig till sitt hem.

 

Nejlikor, på latin dianthus, har jag alltid tyckt om men de har haft ett litet tråkigt rykte som sorglig begravningsblomma. Dags för ändring på det nu och jag tror det är en snittblomma på stark frammarsch. Den är hållbar, står ibland 2-3 veckor, och är lätt att arbeta med.

IMG_1931

IMG_1936

3 Comments

  1. camilla raihle

    Nejlikan håller på att få ett riktigt uppsving, ser den titt som tätt nu i bloggar. Tacksam blomma! Fina vinterbilder du tagit.

    • Karin

      Tack Camilla! Har alltid älskat nejlikor, de är lite robusta, blir ledsen när blommor går sönder i buketten, och framför allt hållbara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.