Narcisser och flytande gult

De gula och vita färgklickarna sprider ut sig i trädgården. Tidigare har jag inte varit så förtjust i narcisser och först nu har jag upptäckt deras skönhet och artrikedom. Dessutom lämnas de ifred av både rådjur och harar. Jag har gjort så att varje höst sätter jag olika sorter tätt i en pallkrage och därifrån plockar jag in till buketter. När det är dags att sätta ner luktärtorna drar jag upp lökarna och planterar ut dem på olika ställen i trädgården.

I buketter tycker jag de andra varianterna än de vanliga gula håller sig bättre och längre. Allra vackrast är nog den i mitten som blommar med flera små klockor på varje stjälk. Och de vita och ljust citrongula är ljuvliga också.

Narcisser med avknipsade stjälkar flyter fint på vatten och här ligger några i den stora koppartunnan som samlar upp regnvatten.

Blommorna håller sig vackra utan vatten länge och passar fint som dekoration. Här på bricka tillsammans med en ljusgul White Lady som kanske är min favorit bland drinkar. Denna citronsyrliga cocktail bjöds i växthuset förra helgen.

White Lady, en person

4 cl gin
2 cl cointreau
1,5 cl pressad citronsaft
ev en äggvita

Skaka med is och häll upp i vackert cocktailglas. Läppjas långsamt och njutningsfullt. Trevlig helg!

 

2 Comments

  1. Ja kanske något som kommer med åren detta med narcisser. Den lilla poetnarcissen längst till höger på din bild är så söt. Dyker upp här och var i stugan. Thalia med två klockor på varje gillar jag också och har någon ljusgul och en mer persikofärgad dubbel hemma. Trevlig helg!

    • Karin

      Jag hade nog helst haft massor av vita tulpaner här men rådjuren tar knopparna direkt! Skall köpa fler vita och ljus påskliljor i höst. De kommer tillbaka fint varje år. Kram och trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.