Med blomsterinspiration av Anna Potter

Jag tror knappt det finns någon som skapar vackrare och mer färgstämda blomsterarrangemang än Anna Potter som driver blomsterverksamhet i England. Kika in på hennes instagramkonto swallowsanddamsons som är en sann inspirationskälla till fantastiska buketter och kransar. Nyligen utgivna boken The Flower Fix skriven av henne är otroligt inspirerande och fullmatad med lärorika avsnitt och bilder. Efter att ha läst och bläddrat i boken fick jag inspiration till att skapa ett blomsterarrangemang mestadels med det som är torkat, några få snittblommor och några knoppande kvistar som jag plockade ute i blåsten.

Pigga solbollar, Craspedia, och nejlikor är två av mina favoritblommor i snitt. Nejlikor finns i många olika färger och håller sig oftast fina två veckor i vasen. Stjälkarna är hårda och börjar inte ruttna. Solbollar är formsköna och precis lika fina när de har torkat och här hemma kommer de fram i olika buketter lite då och då.

En vallmo, fem nejlikor, ett knippe torkade solbollar, strandgräs, grenar från en buske och torkat ogräs.

Min blomstersax är helt suverän att jobba med. Jag har alltid en som ligger i bilen och en i kökslådan. Om du hittar en sådan här så köp den!

4 Comments

  1. Ja jag har alltid en sekatör i bilen och en rulle påsar med för den delen. Vass, kottar, mossa man vet aldrig vad man hittar. Jag har gjort egna varianter på vasen Äng med tejp eller hönsnät. Tycker det är så fint när blommorna står lite skirt. Har även köpt en speciell insats till min stora Aalto vas. Bygger på samma idé som Klongs. Beställde boken så tack för tipset! Alltid kul med inspiration.
    Kram Annika

    • Karin

      Jag tror vi är lite lika, jag är också en riktig samlare när jag är ute i naturen. Roligt att du gillade boken, jag har bara lånat den men funderar på att köpa. Gillar texterna också 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.