Måla, plantera, måla, plantera

Vårt sommarhus behöver kärlek och omsorg och mina semesterdagar består av målning och plantering i trädgården. När ett lager färg torkar går jag ut i trädgården och vattnar eller planterar. En och annan blombukett blir också plockad. Däremellan kaffe på bryggan. En alldeles underbar semester.

Massiva köksluckor i gulnad furu blir ljust grå. Jag är noggrann och har provat olika färger, penslar och rollers för bästa resultat. Jag återkommer med ett eget inlägg om det.

I trädgården försöker jag välja växter som både skall vara rådjurssäkra (så gott det nu går) och passa med husets svarta färg.

En dag hade Mathilda med sig en så vacker ros som hon stack ner i vasen, den kom från hennes mammas trädgård. Den var stor och väldoftande, ljust crémefärgad, och höll sig fin i flera dagar. Sedan har jag letat efter rosen White Night ända tills jag fann den på Åsby Trädgård häromdagen. Nu är den övervuxna rabatten framför huset omplanterad och nu är bara frågan vad jag skall ha mellan rosorna? Stjärnflocka och kanske en klematis på hörnet? Somriga funderingar.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.