Luktärtor i ljus och mörker och att känna förundran

Ett par dahlior och luktärtorna står i sina pilkorgar och är vindpinade men ger mig små väldoftande buketter. Vilka sensommarkvällar vi har. Ljumma vindar och en himmel som skiftar i röda toner. Det är makalöst vackert. Det sägs att känslan av förundran kan minska inflammationsprocesser i kroppen. Att lyssna på vacker musik, att vistas i naturen eller förnimma en andlig upplevelse kan väcka förundran och bidra till välmående. Inte konstigt att sociala medier översvämmas av solnedgångar och bilder från svampskogen i motljus. Platser jag alltid längtar till.

På köksbordet en bukett bångstyriga men älskvärda luktärtor som sprider väldoft i hela rummet. Tacksam.

3 Comments

 1. Så vackert! Mina luktärter har gjort sitt nu men det har blivit buketter både till mig själv och till mamma. Kändes så fint att liva upp henne med buketter av väldoft på gruppboendet. Demens och doftminnen. Intressant det med. Jag tror på förundrandets välgörenhet för vårt välmående. Läste Maria Borelius andra bok Bliss i sommar. Hon tar upp det i boken. Tycker det låter trovärdigt och sunt. Vi behöver förundran eller förmågan att kunna förundras. Tänkte mycket på förundran när vi vandrade i Sälen förra helgen. Jag med min ”fantastiska väninna” och våra respektive. Så kommer ditt inlägg med just den rubriken 🙂
  Kram Annika

 2. Karin

  Tack för fina och tänkvärda ord <3 Jag har läst Maria Borelius första bok om inflammation och den var intressant. Skall läsa Bliss också. Jag är tacksam att jag kan känns förundran, det var så tydligt och verkligen dubbelverkande när jag hade hästar och red i sakral och vacker skog nästan varje dag. Kram till dig <3

 3. Så vackra bilder och fin text! Jag har läst båda Maria Borelius böcker och det finns mycket intressant att ta till sig i de böckerna om Bliss.
  Direkt när du skrev om förundran (som jag också tänkt att göra), så förstod jag vilken bok du läst! Ja, det finns mycket att förundras över och det är viktigt tror jag att vi uttrycker det också!
  Kram Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.