Livet går i cirklar

IMG_7317

Eller historien upprepar eller äpplet faller inte långt från trädet. På gott och ont, mest gott. Jag har haft anledning att fundera på det den här veckan. Ju äldre man blir ju tydligare blir det att mönster och beteenden upprepar sig även för sig själv och sin närmaste omgivning. Det är viktigt att förstå och våga bryta dåliga mönster för att lämna plats åt nya goda.

 

De här ängsblommorna är fotograferade i en cirkel, i en rondell, i närheten av mitt arbete. Här i staden finns trädgårdsmästarutbildning och alla parker och planteringar är utsökt vackra. Först trodde jag att här växte mest ogräs innan jag förstod att det var en svårbemästrad och konstnärligt anlag äng. Varje morgon och eftermiddag njuter jag av alla blommorna här. Vallmo, blåklint, tistel, jungfrun i det gröna, ringblomma och flera grässorter.

IMG_7336

IMG_7327

IMG_7330

IMG_7337

IMG_7333

Idag har jag lämnat arbetet för fyra veckors semester. Känslan är ovanligt bra. I början av september börjar jag något nytt.

Kanske en cirkel som sluts.

IMG_7338

IMG_7345

10 Comments

  • Karin

   Tack! Ja, tänk att man kan uppskatta en rondell så mycket 🙂 Önskar dig en skön semester också i ditt nya! Kram

 1. Hej,
  Jag som befinner mig i skogen dagligen drar ofta paralleller mellan livet och naturen. Ja visst går man i cirklar ibland, det gör jag nu, och inser att man måste bryta de cirklar som man trampat i förut och där igenkännings effekten är stor och man vet att det inte fungerar eller är destruktivt. Man hamnar där så lätt!

  Kram och tack för alla vackra bilder du bjuder på.

  Anneli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.