Kattfot och blå viol

Rabarber, kattfot, blå viol, spjutbräken, syren, humleblomster, revsuga, midsommarblomster, liljekonvalj, gullviva, smörblomma, hägg och löjtnantshjärta.

Det är så underbart att vara med trädgård igen. Här finns inte (ännu) många rabatter i egentlig mening men marken är täckt av vårblommor. Just nu är det mest gult av älskliga gullvivor.  Jag vandrar runt och upptäcker fler och fler arter. Blåsippa och vitsippa är redan överblommade och nyss skymtade jag en vit skogsstjärna. Tomten sluttar svagt mot söder och jorden kan nog karaktäriseras som relativt mager sandig ängsmark. Här finns gott om älg och rådjur och en stor hare skuttar varje morgon över gräset. Det kommer att bli en utmaning att få ha mina planterade blomster i fred.

6 Comments

  • Karin

   Ja, du har så rätt. Huset, som är en oansenlig furudröm, bryr jag mig inte om just ju, men trädgården är mitt allt. Det är så härligt!

  • Karin

   Tack och välkommen hit. Roligt att du tittar in och jag blir så glad för att du tar dig tid och lämna några rader. Jag skall försöka följa upp och se vad som finns i trädgården varje månad. Kram

 1. Så glad för din skull att ni hittat rätt! Kan tänka mig att du blir helt vild och går igång på allt odlande.

  PS. Som svar på din kommentar hos mig; jag går inte speciellt långt. Det brukar vara ungefär 4 km. Jag hade gärna gått lite längre men vår favvo-slinga, med bästa rastplatsen, är den sträckan. När jag har gått på Ängsö så har det blivit längre. Ett par slingor är väl 7-8 km, om jag minns rätt. Ibland har jag gått två slingor, eftersom de ligger så bra till efter varandra.

  Kram Lena

  • Karin

   Precis, jag håller mest på ute. Huset och interiören känns inte så intressant just nu, det får bli till hösten. Vi har fina skogsstigar strax bakom huset som jag hoppas upptäcka mer av så småningom. Dina promenader med kameran ser så härliga ut 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.