Helgen som just passerade

Den här ljuvliga buketten med små elegansnejlikor har hållit mig sällskap vid matbordet. Den ljust aprikosa färgen är ju alldeles underbar och påminner om att det så småningom kommer en vår och sommar även i år. Älskliga små blommor som håller sig fina läge för en liten peng.

När jag är ensam hemma känns det som om jag äter tomatsoppa mest hela tiden. Brukar toppa soppan med fetaost eller en bit krämig burrata och några frön eller rucolablad. Till det en bit mandelknäcke som är glutenfritt, ett enkelt och gott och receptet finns här. Grunden är alltid mandelmjöl och sedan tar jag nötter eller frön efter vad som finns hemma. Har bakat det flera gånger och receptet är jättebra som så många andra recept hos Tina. Här kommer mitt enkla recept på tomatsoppan:

Tomatsoppa för 2-3 personer

1 liten gul lök, hackad
1 msk olivolja
4-5 hela tomater i bitar
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten, ca
1 tsk honung
ev några soltorkade tomater
1/2 dl grädde el mjölk
Salt, peppar.

Fräs löken i oljan en stund och tillsätt därefter allt utom grädden. Koka några minuter, mixa och värm igen tillsammans med grädden. Smaka av med salt och peppar. Mmmm… varmt och gott!

Alla tjocka tröjor används just nu. Så ovanligt kallt det är ute för årstiden. Visserligen har det varit ovanligt soligt och regnfattigt för att vara mars månad men dessa kalla nätter med många minusgrader. Jag tänder ljus och får nöja mg med att bläddra i trädgårdstidningar inomhus. I lördags fick jag ett underbart doftljus med en så diskret doft att den bara är förnimbar. Perfekt!

Påskpyntet är på ingång och de här två keramikäggen har jag tummat på keramikkurs för några år sedan. Är riktigt nöjd med dem faktiskt. Nu är det bara att låta den här veckan rulla på innan påsken närmar sig.

2 Comments

    • Karin

      Tack snälla för så fina ord, det gör min dag! Önskar dig en härlig helg Gunilla, hoppas ni inte har snöstorm på västkusten. Kram

Lämna ett svar till Gunilla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.