Flera vårtecken

IMG_2931

När jag kom ut i stallet igår väntade en glad överraskning! I fyra stora svarta stallhinkar har jag planterat tulpanlökar och nu hade lökarna kommit upp fem centimeter i tre av hinkarna. De har stått vid fönstret i stallet som ungefär håller noll grader hela vintern. Det är första gången jag provar på tulpaner på det här sättet. Skall bli spännande! Nu är jag lite osäker och undrar hur länge de skall stå kvar i stallet eller om jag skall sätta ut krukorna på terassen utanför huset, men jag tror jag väntar lite. Är det någon som har tips hur man gör?

IMG_2933

Alla lökarna köpte jag sent på säsongen när det var utförsäljning och jag planerade i vanlig jord utblandad med lite sand från ridbanan. Hittills har jag bara vattnat lite grann en gång. För ovanlighetens skull var jag noggrann och sparade alla lapparna med namnen. Fortsättning följer…

IMG_2937

4 Comments

  1. Åh egenodlade tulpaner! Verkligen spännande att se hur de växer. Jag älskar tulpaner! Tulpaner och rosor är mina favoritblommor. Tulpaner är ett måste för mig så här års – de signalerar vår, ljus och värme för mig. Har alltid en bukett tulpaner i fönstret just för att få lite vårkänsla nu när man längtar som mest. En vardagslyx jag unnar mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.