Fint och fult vid entrén

Utanför vår entrétrapp har jag placerat alla blommor som går i lila och vinröda toner toner och som jag egentligen inte tycker passar på något annat ställe i trädgården. Här lyser solen på kvällen och jag har börjat uppskatta de mörka skönheterna. Den fantastiska dahlian Ryan C dök upp som ett överraskande utropstecken i en blandpåse med innehåll som skulle resultera i helt andra färger. Alla de här stänglarna och blommorna kommer från en enda knöl från förra året och i våras fick jag dela den i fyra nya knölar.  Den tar plats både i uttryck och storlek så den får glänsa som solitär i egen gigantiskt zinkkruka som jag har fått av Lisa.

Som mörkt vinröd sammet är chokladblomman som tillsammans med lila jätteverbena och nästan överblommad lavendel får samsas här på trappen som behöver målas. Chokladblomman står i zinkkrukan framför dahliorna och syns knappt på bilden. Mammas gamla balkongbord var medtaget men jag målade det svart så det får hänga med ett tag till här hemma hos oss. Jag tycker det är fint med ett litet bord vid entrén och här brukar jag tända ljus och lyktor på vintern.

Dahliorna Ryan C och rosa Maaike, brudslöja, stjärnflocka, chokladblomma, hampflockel och axveronika från strandkanten, några luktärtor och något ogräs (gråbo?) från tomten.

Dahliorna är tacksamma i buketter för de håller sig fina länge. Den här trädgårdsbuketten fick följa med till mamma när jag hälsade på henne för några dagar sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.