Feeling blue

När livet bjuder på motstånd är jag den som tar i ännu hårdare, stretar i selen och kämpar än mer. Ibland kanske det skulle vara bättre och att se tiden an men jag är otålig och vill se resultat. Mitt tålamod är inte det bästa. Tålamod. Jag brukar säga att det är både min sämsta och bästa egenskap. En stark drivkraft men som också dränerar mig själv. Nu är jag trött och har bestämt mig för att vara snällare mot mig själv. Försöker säga ”nej” och sätta gränser och idag har jag varit på massage. Välbehövligt, spänd i axlar och nacke. Tränar på att andas. In genom näsan, långsamt långt ner i magen. Ut. Att något så enkelt kan vara så svårt.

Vintergrönan växer vild utmed min nya promenadväg som går utmed vattnet. Där kommer jag hämta kraft ofta.

 

9 Comments

 1. Jag älskar blått.
  Det är viktigt att vara ”snäll” mot sig själv. Unna sig massage. Tänka inåt. Stanna till.
  Jag har själv fått lära mig det den hårda vägen och fortfarande händer det att jag går fel stigar.
  Helgkram

 2. Ja man ska nog vara lite snäll även mot sig själv emellanåt! Tack för att du påminde mig om vintergrönan. den får hamna på mannens födelsedagsbord ikväll. En liten ranka från vår trädgård har spridit sig som bara den i skogen på andra sidan vårt staket. den har även kommit tillbaka i vår trädgård. Får nog vara där men i begränsad skala. Är ju vacker! Var rädd om Dig och trevlig helg!
  Kram Annika

  • Karin

   Tack Annika! Visst är det en underbar liten blomma. Brukar lägga den på bordet som dekoration, håller sig fint under en middag utan vatten. Kram

 3. Vintergröna är vackert! Jag har den i min trädgård och blommar så fint nu!
  Ja, det är svårt ibland med balansen mellan ja och nej! Energin ska räcka till så mycket. Så alla gör rätt i att stanna upp och fundera och ta några djupa andetag! ”Hur känns det där nere i magen?” ”I hjärtat?”
  Kram Gunilla

  • Karin

   Tack, ja, jag har blivit bättre på att uppskatta det lilla i vardagen som några små blommor. Det är lite mindfulness för mig. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.