En Valborgshelg som svischade förbi

Helgen passerade i expressfart och det var dessutom en kort Valborgshelg. En grillad köttbit på fredagkvällen och efter det en liten ostbricka till dessert. Min nya favoritost heter Kaltbach (den till vänster) och är en schweizisk ost på komjöl. Lagom smakrik och mjuk fast det är en hårdost. Mmmm… Här på brickan dessutom en fransk ost gjord på fårmjölk som heter Betmale. Den är också god, lite salt och mild utan den karakteristiska smaken från fårmjölk.

Onsdagskvällarna i silversmedjan har tagit uppehåll och jag håller på med ett enkelt armband som skall prydas av en stor gul citrin. Den är så vackert slipad och gnistrar och strålar ikapp med solen. Silvret ändrar färg fler gånger under arbetets gång och när det har så här matt och vitt har det legat i citronsyrabad för att ta bort missfärgningar från lödning. I fredags fick det blivande armbandet en annan form när jag träffade en vän i hennes egen smedja. Mysigt att sitta och småprata, prova smycken, såga silver och gosa med hundvalp mellan varven.

Igår kväll var vi bortbjudna och då plockade jag året första trädgårdsbukett som förstärktes med köpta nejlikor. Så härligt att plocka blommor och kvistar i trädgården igen. Har ingen bild på den, det blev inte så.

Just nu är jag inne på att binda buketter i nivåer där varje blomstersort får en egen nivå som här. Det blir lyxigt höga buketter som gärna får stå på ett sidobord och betraktas på avstånd. Här är det vit gerbera längst ner, solbollar strax ovanför dem och till sist kvistar av syren som svävar högst upp. Lite kul. Hos den här floristen finns massor av inspiration för den typen av buketter.

2 Comments

  1. Så vackert armbandet blir med den gula stenen som en solboll 🙂 Svag för ost. Ska lägga namnen på minnet. Smakade nyligen en god Alpost som nästan matchade favoriten Gruyère.
    Kram Annika

    • Karin

      Åh, jag gillar också Gruyère. Finns många godingar i ostväg från Schweiz och Frankrike. Javisst är citrinen som en solboll, det har jag inte tänkt på, vilken bra liknelse! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.