En enkel vårkrans och annat grönt i köket

Några kvistar vide och ljuvliga små snödroppar fick inspirera till en vårlig krans i köket. Den gamla kransstommen av pil är enkel att förändra efter säsong. Det försätter mig nästan i ett meditativt tillstånd när jag binder kransar, repetitiva rörelser som resulterar i en spretig helhet, ungefär som livet självt.

Pil, vide, snödroppar och silverek.

Köket har fått ett tillskott i form av en yvig vippjasmin. Den doftar intensivt, nästan bedövande, och nya blommor slår ut hela tiden. Pigga nya ljusgröna slingor skjuter fram i vårsolen.

Köksskåpen blev snabbt överfulla när köket var renoverat och ett loppisfyndat skåp målades in i samma färg som köksluckorna. Här står en del av mina glas, många gamla favoriter som till exempel vitvinsglasen med grön fot. Varje typ av glas har nästan en egen historia. Här finns mammas och pappas cocktailglas från 50-talet inköpta på NK och hetvinsglas från Reijmyre. Pappas practical joke-glas med glasisbit i botten. Snapsglas från mormor som aldrig rörde en droppe!

Min vän Lisa tipsade om att tunna kvistar av brudspirea är fint att plocka in. De slår ut långsamt och är vackra att blanda med andra blommor. Ser ut som en exklusiv kvist från blomsteraffären. Efter fyra arbetsdagar vid köksbordet önskar jag TREVLIG HELG! Det är en tung tid nu men det gäller att hålla humöret uppe så gott det går. Tycker mest synd om alla äldre, som min mamma, som blir mer ensamma än vanligt. Kram.

8 Comments

  • Karin

   Ja, den gör ju det men det känns knappt så. Hoppas du mår bra och tack för att du lämnar några rader här. Kram

  • Karin

   Tack fina! Ja, det känns som om den här våren på något vis inte finns. Hoppas du mår bra och har det bra. Kram

 1. Fint med gamla minnen som man ändå använder.

  Och dina fantastiska kransar. De blir så fina hur du än gör dem!

  Ja, det är verkligen trist för de gamla som blir isolerade. Jag var till matbutiken häromdagen och där var det faktiskt nästan enbart äldre, utan handskar, märkligt nog!

  Kram Lena

  • Karin

   Ja i måndags gick min kollega till Hemköp på lunchen och det var bara han där och massor av äldre. Sorgligt att de inte kan hålla sig hemma, de kanske inte får hjälp. Jag har jobbat hemma hela veckan och kah och mannen åker bara och handlar 1ggr/v kl 7 på morgonen. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.