Den blomstertid nu kommer och gömda skatter

Nu är tiden äntligen här då det bara är att gå ut i naturen och plocka stora fång av blommor. För mig är det en stund av vila och reflektion, ungefär som meditation. Jag är helst ensam och i tysthet långt borta från bilar och andra oljud. Ädla liljekonvaljer, skira hundkex och grässtrån förgyllde den gångna helgen. Grässtrån är underskattade och är så vackra i sin enkelhet. Innan midsommar är det tid att göra en gräskrona. Det finns mycket att se fram emot just nu. Numera är alltid blomstersekatören min följeslagare, kan inte vara utan den, liksom jutesnöre.

Ett mindre flyttlass är på plats och jag hittar nerplockade skatter som det här gamla flötet som är arvegods. Just nu behöver jag inte gå på loppis utan gläds åt det som redan finns. En vacker trädgårdstidning blev också njutning under helgen.

3 Comments

  1. Vilken underbar tid det är och så ljuvligt att plocka sin bukett utifrån vad som finns där på ängen! Ja, gräs av olika slag är mycket vackert ihop med ängens blommor.
    Njuter av dina bilder – de vackra samstämda färgerna och detaljerna.
    Kram Gunilla

  2. Så vackra bilder! Ja visst är det roligt att plocka fram sånt som man redan har men hitta en ny plats för det som sparats. Och njuta av alla vilda blommor och gräs är ljuvligt. Glad för din skull att ni hittat ert ställe.
    Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.