Chokladkaka med nötter

IMG_3175

Snart kan jag nog ge ut en kokbok fylld med chokladkakor och här kommer ett superrecept till! Inte så söt, glutenfri och med massor av nyttiga nötter. Perfekt till en kopp kaffe.

 

KLADDKAKA MED NÖTTER

2 ägg
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 dl rapsolja
1 dl mandelmjöl
150 g smält mörk choklad
2-3 dl hackade nötter och frön
flingsalt

 

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker (vispa inte). Blanda i salt, rapsolja, mandelmjöl och smält choklad. Blöt och skrynkla ett bakplåtspapper och tryck ner i en mindre form (ca 20 cm i diameter). Häll i smeten och strö över nötter (jag tog hasselnötter, macadamia och pumpafrön) och lite flingsalt. Grädda ca 20-22 minuter i mitten på ugnen. Ytan har ”satt sig” men skall vara ganska kladdig i mitten. Låt svalna och servera med vispgrädde. Yummi…

IMG_3179

Plockade in kvistar från hassel och böjde ihop en vårkrans till stalldörren. På tal om blomster och bakverk måste jag tipsa om en utsökt vacker blandning av just precis det och den finns här.

IMG_3187 IMG_3191

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *