Blomsterfakir

IMG_3358

Rosa och vit stjärnflocka, scabiosa och fröställning från rosenspirea.

Där nere i botten på skålen står en blomsterfakir. För blomsterälskaren en lite bortglömd sak som var vanlig förr. På en tung metallplatta en bädd av sylvassa piggar som några få snittblommor enkelt arrangeras i. Väldigts smart faktiskt. Jag har dammsugit internet för att hitta en sådan här att beställa utan att lyckas. I Danmark finns massor av nätbutiker som har dem men som inte levererar till Sverige. Sedan har jag letat och letat på loppisar och till slut fann jag en här i Katrineholm.  Om ni har vägarna förbi Katrineholm och gillar prylbodar är ett besök på Möbelmagasinet ett måste. Det mesta går att finna här, allt från vackra gamla skidor, hyacintvaser och en blomsterfakir då så klart. Ägarparet bakom disken skrattade och visste direkt vad jag menade och vips kom damen tillbaka men en vass liten rackare i handen. Gissa om jag blev glad.

IMG_3350

I lördags fanns det lite hopp om livet. Solen strålade in och det var ljusare än på länge. Fram med kameran. Den härliga chunkypläden får ligga kvar i soffan ett tag till. Att vira in sig i den är som att vara omsvept av varm päls.

IMG_3341

IMG_3357

                             

Där skymtar blomsterfakiren fram. Den lilla plattan som bär alla blomsterstjälkarna. Och formen på skålen gillar jag också. Talar till mig. Formspråk.

IMG_3340

4 Comments

  1. Lisbeth Engström Sjöberg

    Så fint! En liknande fakir har funnits här hemma när jag var liten. Den kanske finns kvar så nu ska jag leta.
    Kram

    • Karin

      Ja, Lisa, nu måste du leta! Jag minns att vi hade sådana där på sommarstället när jag var barn eller om det var hos mormor men de har försvunnit, antagligen rensats bort och kastats. Då får berätta sen om du hittar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.