Att plocka en bukett av ”ingenting”.

Som jag saknar att gå ut och plocka blommor på hästgården. Där hade vi ingen regelrätt trädgård men det växte kaprifol på staketet runt hagarna och flera äldre kulturväxter blomstrade i dikesrenarna runt omkring. De mest fantastiska buketter kunde jag skapa av just ingenting. Precis så var det hemma hos min barndomsvän på hennes hennes vackra lilla gård när vi träffades nyss.

Lagerhägg, japansk körsbär, grässtrån, påskliljor och pingstliljor, pil och murgröna.

Hon grämdes över utblommade tulpanbuketter och då erbjöd jag mig att plocka en bukett till henne. ”Men jag har ju inga blommor, inget att plocka” var svaret som jag fick. Bakom hundgården hittade jag både påskliljor och pingstliljor, vackra grässtrån växte i åkerkanten och frodig murgröna intill flaggstången. Jag knipsade sprickfärdiga grenar av pil och ständigt mörkgröna blad från lagerhäggen. Det japanska körsbärsträdet var redan klippt så där vågade jag bara ta bara två kvistar. Se, det blev en bukett, jag faktiskt två.

4 Comments

  1. Underbara blomsterbilder som inspirerade mig till att ge mig ut till ”min ödetomt” och plocka olika gröna kvistar till påskdukningen! Sedan tog jag några små blommor från den egna trädgården.
    Kram Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.