Att inte kunna motstå franska tulpaner

De lever sitt eget liv på något vis. Ena morgonen står alla blommorna rätt upp ur vasen och blickar mot skyn, nästa morgon böjer de sig i gracila bågar över vasens kant som här på bilderna. Blomman vecklar långsamt ut sig under flera dagar för att till slut var helt utslagen.

Jag kunde inte motstå ett knippe franska tulpaner. Tusen gånger hellre en enda bukett som denna än inplastade och sorgligt kortlivade tulpanbuketter varje vecka. Mina köpta snittblommor lever flera olika liv. Först njuter jag av dem när jag köper dem och därefter blir de oftast fotograferade redan som knoppar i omslagspappret. Därefter väljer jag noggrant rätt vas, knipsar stjälkar, arrangerar och fyller på rätt tempererat vatten. Funderar på placering och tittar till älsklingarna varje morgon. Det blir lite som en meditativ ritual. Slutligen blir de fotograferade igen och kanske visade här för er! Sann blomsterglädje!

3 Comments

  1. Känner igen mig lite 🙂 Njuter också av blommor i olika stadier eller sätter de i olika omgivningar.
    Sist var det snödroppar. Glad första att se de i trädgården sen tar jag in några för att se på de mer och närmare. Fotar mot svart bakgrund (köksbänken) sen samma snödroppar i solsken som gav en kul skugga på väggen. Ja så kan jag hålla på men man får väl vara evigt glad och tacksam att man kan njuta av det lilla och av just blommor flera gånger om.
    Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.