Att blicka framåt och en ny blomsterspaning

Kuddmossa, ros, vita ranunkler, grenar med lav och ett par kottar.

Vet ni om att jag ibland kan ha en känsla för vad som är på gång eller hur saker och ting kommer att utveckla sig. Det kan gälla inom helt olika områden såsom händelser på min arbetsplats, inom vänkretsen eller trender inom inredning, mode och design. Kanske är det så att jag har en känsla eller känslighet för detaljer som jag omedvetet fogar ihop till en helhet eller ett sammanhang. Mest får jag frågor om hur bostadsmarknaden kommer att utveckla sig men det är alldeles för svårt att sia om!

Nu vågar jag mig på att gissa igen hur preferenser och trender och kommer att utveckla sig under kommande år vad gäller blomster och grönt. Häng med!

Material direkt från naturen. Att använda och forma pil, tvinnade grenar av kaprifol, trollhassel, grenar med mossa och lavar, tunna böjliga björkgrenar. I spretiga kransar och buketter kommer vi att se uttrycksfulla blad från till exempel silverek, lammöron och avenbok.

Skira pressade blommor och blad. Vackert att använda som dekoration på tårtor och till kakor. Fint både till dukning och till presentinslagning.

Egenodlade snittblommor. Allt från att plantera mängder av tulpanlökar tätt i krukor till att själv så fröer för att driva upp blommor till egna buketter.

Hållbara snittblommor som även torkar vackert tror jag att vi kommer att se ännu mer av. Till exempel stora buketter av brudslöja (vem skulle inte bli glad för en sådan), en uttrycksfull protea eller sirliga stjälkar av blodtopp.

Sädesslag. Veteax, havre, korn och råg kommer att smycka graciösa buketter i pastellfärger.

Färgskala i neutrala beiga toner och mjuka pasteller. Utslagna stora rosor i kaffelattefärg, ljust aprikos, syrenlila och ljusgult.

Monumentala blomsterarrangemang. Blomsterväggar och blomsterdekorationer som är vertikala, hänger på väggen. Till exempel tavlor av mossa, blomstrande fondväggar och gröna växtväggar i kontorsmiljöer.

Ätbara bordsdekorationer. Frukt, grönsaker och örter i buketter och generösa bordsdekorationer. Kronärtskocka, dillkronor, gräslöksblommor, rödlök, brysselkål, svartkål, aubergine, skärbönor, rödlök, kvistar med nypon, rönnbär, aronia och björnbär.

Kika in här och se om blomsterspaningen jag gjorde för drygt två år sedan stämde med din verklighet.

3 Comments

 1. Hehe, ja du har ju lyckats med din spaning förr! Ska bli spännande att se hur det faller ut denna gång. Jag ser gärna att du har rätt.

  Vilken fantastisk bild i tidigare inlägg med dimman över sjön. Älskar den!

  God fortsättning till dig!

  Kram Lena

  • Karin

   Tack Lena! Ha ha, ja vi få väl se. För mig är det avkopplande att sitta och fundera på sådana här saker. Lite mjuka tankar liksom. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Kram

 2. Ja går jag till mig själv så tycker jag om att blanda in torkat med färska blommor och även ätbart. Har använt mycket torkade ormbunkar i höst. Fullt på med lärk till jul. Hade rödlök i adventsljusstaken och sädesslag. Ja jag köpte en kärve men inte till fåglarna utan att ha lite till lyst. Man påverkas nog av vad man ser runt sig och har ögonen öppna för. Vet att jag för flera år sen blandade sparris med tulpaner men det var nog lite för tidigt för den som fick buketten. Tyckte nog bara det var konstigt. ”det gäller att ha rätt ögon på sig” lite som när man letar kantareller 🙂 Du har nog både ”rätt” ögon på och sinne för att upptäcka nyanser i både nutid och framtid. Med det önskar jag Dig ett Gott slut och ett fint nytt decennium!
  Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.