Årets första gullvivor och långt borta i tanken

Marken är täckt av vitsippor och gullvivor och även några nästan överblommade blåsippor skymtar där bland fjolårslöven. En stenmur, några vindpinade enar men mest slående är de stora gamla björkarna vars grenar skiftar i grönt med blå himmel där ovan. I fonden glittrar vattnet. Avlägset rytmiskt motorljud ger föraning om annalkande fraktfartyg som suggestivt glider förbi långt där ute. Min tanke är på en annan plats. Jag plockar årets första bukett med gullvivor som jag har lovat att ge till mamma.

2 Comments

  1. Så vackert! Ja Gullvivor får mig att tänka på min egen mamma. Förknippar de starkt med en mysig cykelpicknick hon och jag hade för längesen. Cyklade ut till Asköviken och fikade sen via Johannisberg och Lövudden hem. Plockade varsin fin bukett med Gullvivor. Idag får jag skicka kort med blommor på till henne. Håller tummarna för vad du väntar på kanske jag gissar rätt på vad det är.
    Kram Annika

    • Karin

      Ja, Gullvivor är lite mammablommor på något vis och de påminner mig om min barndom. I Stockholm var de fridlysta men min barndomsvän kom alltid hem med fina buketter från sitt sommarställe. Ja, du gissar rätt, kanske får jag bjuda dig dit så småningom, inte långt bort. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.