Adventsblommor och linslusen

Godmorgon december och första advent! Solen skiner och det känns hoppfullt. Inga ljusstakar och stjärnor är framtagna ännu men blommor och skatter från skogen är på plats. Innan snön förvandlad den gråaste november till stjärnglitter fick jag en fin skogspromenad med son och hund. Grenar med mossa och lav fick göra vita amaryllis sällskap tillsammans med glesa tallvippor från ett nedfallet träd. Älskar tall! Någon vit fluffig var väldigt nyfiken när jag tog fram kameran och han dök upp lite överallt.

Kuddmossa och vita amaryllisknoppar och så jag där i skogen med älsklingen Tore som är en storpudel. Mässingsljusstakarna är klassiker från Skultuna. Jag minns att min pappa fick den ena i julgåva och det måste ha varit minst 30 år sedan. Jag fick den och inhandlade en till.

Bilden är suddig men jag är så förtjust i mina renskinnsarmband. Omsorgsfullt tillverkade med handens kraft. Det svarta fann jag på en julmarknad för ett par veckor sedan. Och så älskad son och hund i skogen. Vilken härlig promenad vi hade. Stunder att spara.

4 Comments

  1. Fina bilder! Ja här har ljusstakar kommit upp och jag bakar lussekatter idag. Gillar advent. Så fint med mossiga grenar. Jag har hittat nedfallna från lärk som jag nog ska använda till något. Hunden ser så fin ut.
    Kram Annika

    • Karin

      Ja, jag hittade ett gammalt träd fullt med mossiga grenar som låg vid vägkanten när jag var på väg ut till Springsta för att köpa ägg. Det sägs att det inte växer mossa och lav på grenar när det är luftföroreningar i luften och här i Stockholmstrakten ser man det aldrig. Det är sonen och hans flickväns hund, jättemysig storpudel. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.