Mot ljusare tider och lördagskvällens dukning

Några små avknipsade körsbärsgrenar satte tonen till lördagens dukade bord som kom att påminna mig om att våren så småningom är i antågande. Likaså är ljuset tillbaka och för mig inte bara solen utan jag har äntligen kommit till att använda en ljusskärm i fotograferingen. Jag har en ännu odefinierbar plan att utveckla min fotografering framöver, vi får se hur det går. Kanske ny kamera och dags att lära sig bildredigering?

Som vanligt dukar jag med både gammalt och nytt, mest det som redan finns i skåpen men de kraftiga bägarna från Reijmyre är nyligen köpta på loppis och de använde jag som vattenglas. Den randiga dessertskålen fick bli saltkar och den kommer från mina föräldrar. Den tillhör Bengt Orups serie ”Strikt” från Johansfors glasbruk, en riktig 50-tals klassiker. Skyddsänglarna från Skultuna brukar jag mest ha framme till jul så nu är det dags att packa ner dem igen. Det finns oftast gott om äldre Skultunamässing i secondhandbutikerna i Västeråstrakten, dessa är fyndade för liten peng hos Stadsmissionen.

7 Comments

 1. Så vackra bilder! Du är en duktig fotograf.
  I mina ögon på en hög nivå! Bildredigering är jag lite kluven till. Jag vill att det ska vara bra från början. Men visst det beror väl på okunskap! Saknar att inte kunna beskära och mörka ner eller ljusa upp så enkelt som det gick i Picasa som inte finns längre.
  Ibland känns det som allt blir så krångligt. Borde ta tag i det för jag vet ju att jag tycker det är kul med bilder. Helst innan jag halkar efter alldeles…
  Redan två års bildkaos…och jag tappar lite lusten och får dåligt självförtroende.
  Kram Annika

  • Karin

   Tack snälla Annika, jag suger i mig dina fina ord 🙂 Håller helt med dig där om bildredigering. Jag är också kluven, jag tycker det är tråkigt när någons bilder alltid är redigerade med samma ”filter” och i samma stil. Allt ser lika ut även om det ger ett vackert enhetligt flöde. Jag funderar mycket just nu om jag har någon egen ”stil” eller om jag är väldigt spretig i bildspråket. På tal om att hänga med så startade jag bloggen bl a för att lära mig mer om både foto och datorn. Har en Apple och här finns ett enkelt redigeringsprogram, jag kan mest ljusa upp bilder och göra andra enkla saker men känner att det är dags att ta nästa steg med Photoshop, om inte annat så för att utvecklas. Kram

   • Jag tycker inte du spretar. Omväxlande bilder är mycket intressantare än de som alla är stöpta i samma form.
    Jag gick kurser i Photoshop Elements för flera år sen men tyckte sen det var alldeles för krångligt. Det har säkert utvecklats sen dess men var då inte det jag var ute efter. Att frilägga motiv och pyssla i evigheter är inte min melodi. Någon har föreslagit Photoshop Lightroom för mig. Mer användarvänligt sägs det. Jag vill också lära mig mer!
    Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.