Jag önskar det vore FRED idag och inte bara en vanlig fredag

En fredagsbukett av vackra vita nejlikor och kvistar från hassel får symbolisera en sorgsen fredag. Det känns obegripligt hur detta kan ske i Europa, jag trodde vi hade kommit längre idag. I morse vaknade jag med ett diffust obehag innan jag kom på varför.

Efter att ha slagit sönder en stor vas i klargas bestämde jag mig för Ikeas vas Konstfull som redan var omskriven innan den ens fanns i butiken. Varje inköp tänks noga igenom här hemma och jag är inte den som impulshandlar. Vasen är designad av Ilse Crawford och tillverkad av restglas och är kritiserad för att vara för lik andra dyrare vaser designade av välrenommerade kvinnor och män. Jag kan hålla med om att formen påminner om andra vaser och att strukturen på glaset är vanligt idag men kopia – nej. Det är svårt det där med inspiration, trender och strömningar i tiden och vad som egentligen är hönan och ägget.

Här hemma i fritidshuset har vi inrett sparsmakat med naturmaterial och det enda som är nyinköpt sedan vi köpte huset är några rottingstolar som också är från Ikea och ett trädgårdsbord. Det gamla fällbordet lämnade de tidigare ägarna  kvar och det väntar på renovering och uppfräschning av mig. Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.