God morgon lördag och bilder från växthuset

Tanken var att växthuset skulle vara färdigt i somras men tre månaders leveransförsening gjorde att det äntligen blev uppfört och klart nu, precis innan vintern. Markarbeten och färdigställande runt själva växthuset får vänta till sommaren. Vi behöver även se över tomten och anlägga några grusgångar. Det blir lerigt i gräset när vi trampar för mycket runt huset och fram och tillbaka från bilen.

Det år lustigt men i våra gömmor fanns i princip allt för att få till bord, stolar och annan inredning. Jag har grävt fram ljuskrona, ljusslinga, krukor, korgar och till och med ett par svarta gamla ljusstakar från Upsala Ekeby. De är redan spräckta och lagade så de får pryda hyllan i västhuset tills vidare. Det som nu saknas är en vilstol och ett bord eller arbetsbänk utmed norra kortsidan. Tänker något som rymmer förvaringslådor under själva bänken.

Växthuset kommer mest användas som skyddad uteplats för umgänge, några större odlingar blir det inte tal om men en vinranka vore roligt. I eftermiddag kommer ett par vänner och vi skall binda adventskransar och dricka glögg. Äntligen ett efterlängtat växthus! Så mysigt, synd bara att det är sju minusgrader ute, burr. Jag hör att isskärvor klingar ute på Mälaren och nu skall jag ta med mig kameran och se hur det ser ut nere vid vattnet. God Morgon!

2 Comments

  1. Det ser jättefint ut Karin! Det får ni mycket glädje av året om. Ett smycke på tomten! Så fint när det lyser vintertid tycker jag. Ett enkelt tips till våren är att spänna en tunn ståltråd på nocken med en liten distanskloss på mitten så inte fåglarna tycker om att sitta på nocken.
    Ha en fin adventstid!
    Annika

    • Karin

      Tack 🙂 Ja, jag är jättenöjd med växthuset, äntligen fick vi det och att det blev klart. Min man har gjort allt själv och läste monteringsbeskrivningar hela sommaren på flera språk 😉 Den var mer detaljerad på danska! Tack för tipset angående fåglarna, det är verkligen något att tänka på. Kram och fin advent till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.