Ett dukat bord i mellandagarna och tips till fisk

Efter julhelgen äter jag gärna fisk eller rättare sagt så äter jag alltid helst fisk. Så här såg det dukade bordet ut när vi hade en liten släktmiddag en av dagarna. Fisktallrikarna från Rörstrand, vitvinsglasen och karaffen är loppisfyndade för ganska många år sedan. Snäckskalen har jag haft i evigheter och jag ser nu att liknande ofta finns att fynda på loppis. Ljusen sitter stadigt med några droppar smält stearin under. Guldiga bestick från Lagerhaus, vattenglas från Åhlens och bomullsservetter från Hemtex. Saltkaret har jag drejat och något mer drejat av mig lär det inte bli, det är så svårt! Måste också tipsa om det vita tyska rieslingvinet till fisk, A Christmann, nr 5882. Gott, torrt och ekologiskt.

4 Comments

  • Karin

   Välkommen in hit där jag finner avkoppling med bilder och funderingar. Tack för fina ord och att du tar dig tid att skicka en hälsning, det är jag så tacksam för. Gott Nytt År!

 1. Det är så gott med fisk, särkskilt efter jul. Det känns så fräscht och lätt efter allt tungt.

  Kul tips med ljusen i snäckskalen. Har själv snäckskal inköpta på Hawaii på 80-talet. Använder de oftast till förrätter, men det där var ju en kul idé!

  Gott nytt år!

  Kram Lena

  • Karin

   God fortsättning till dig Lena! Precis, oftast kör jag förrätter i dem. Under en lång period hade jag glömt bort snäckskalen men nu är de en favorit i köket! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.